Siilinkosken uuteen päiväkotiin Turvakaapit

04.07.2024

Se tunne, kun itse tietää tekevänsä oikeita asioita ja asiakas on tyytyväinen 🙂.

Siilinkosken päiväkoti (Siilinjärvi) on valmistunut ja se otetaan käyttöön heinäkuun 2024 lopussa. Onnittelut 🙏. Hienoa, että turvallisuusasiat ja varautuminen on huomioitu jo ennen kuin uudet käyttäjät ja "pienet askeleet" täyttävät uuden rakennuksen. Olen kuvassa käytönopastuksen jälkeen "turvapistemallin" aluekaapin äärellä yhdessä päiväkodinjohtaja Johanna Tuovisen kanssa. Oli ilo kohdata.

Päiväkodin varautuminen ja poistumisturvallisuus on huomioitu siten, että kiinteistö on jaettu kolmeen eri alueeseen. Jokaisella alueella on oma turvapistemallin Turvakaappi. Jokaisessa kaapissa on alueen turvallisuudesta vastaavalle oma nimikoitu huomioliivi. Hän toteuttaa lopullisesti poistumistilanteessa alueen varmistamisen ja huolehtii tyhjennettyjen tilojen oviin jälkiheijastavat tila tyhjä/tarkastettu -ovimerkitsimet. Alueen karttalaukussa säilytetään poistumistilannetta ajatellen ryhmää koskevat tärkeimmän tiedot ja tarvikkeet (aluekuva, ryhmän lasten nimet yhteystietoineen, henkilökunnan yhteystiedot, kyniä, paperia jne). Karttalaukku napataan kaapista mukaan kokoontumispaikalle poistumistilanteessa.

Kuopion Woodi Oy panostaa yksiköiden kalustamisessa turvallisuuteen nostaessaan suunnitelmissaan esiin varautumisen näkökulman. Turvakaappi on suunniteltu yhteistyössä Woodin kanssa.

Siilinkosken turvapistekaapin sisältö:

* hätätilanteen ohjeet (toimipisteen osoitteella)

* sammutuspeite

* kiinteä LED-tilavalaisin

* LED käsivalaisimia 5 kpl

* otsavalaisin

* karttalaukku

* laadukas ensiapupakkaus (sisältää kemiallista kylmää)

* ammattitason paineside

* poistumistilanteen aluevastaavan huomioliivi ryhmien tunnuksilla

* poistumistilanteen jälkiheijastavia ovimerkitsimiä 8 kpl (tila tyhjä/tarkastettu)

#woodi #varautuminen #varhaiskasvatus #Siilinjärvi #työturvallisuus #oppimisympäristöt