Tarinamme

Tuotekehityksen taustalla on yli 20 vuoden kokemusasiantuntijuus. Kun markkinoilta ei löytynyt tarpeisiimme sopivia tuotteita, päätimme kehittää niitä itse.

Säppi-turvalukitsin on saanut sytykkeen ruohonjuuritason kokemuksista toimiessamme perusopetuksen rehtoreina Jyväskylässä. Rehtori vastaa turvallisuusjohtamisesta ja turvallisuuskulttuurin kehittämisestä. Tätä tehdessämme olemme tunnistaneet turvallisuuden kehittämiseen liittyviä monia haasteita. 

Säpin kehitystyö sai alkunsa pohtiessamme sisälle suojautumisessa tilannetta, miten suojaudutaan, jos ulkoisen uhkan aiheuttajalla on käytössään kiinteistön avain? Säpistä kerättiin kokemuksia Jyväsriihen Leader-rahoituksen turvin Safe In -pilotissa Uuraisten koulukeskuksessa ja Laukaan Vehniän koulussa lukuvuoden 2019-2020 aikana. Uuraisten koulukeskuksen pilottia täydensi kriittisen tilanteen viestintäsovellus Secapp.

Oivalsimme, että turvallisuuskulttuurin kehittämisessä on kyse kokonaisuudesta - ei pelkästään yhdestä välineestä. Syntyi Turvakaapin ajatus, jonka jalostimme yhdessä Woodi Oy:n toimitusjohtaja Mika Rissasen kanssa turvallisuusajatteluun ohjaavaksi kalusteeksi. Toteutimme Turvakaapin pilotit Vesangan päiväkotikouluun (Jyväskylä) ja Multian uuteen Sinervän koulukeskukseen. 

Olemme tehneet Säpin ja Turvakaapin kehitystyötä yhdessä viranomaisten, turvallisuusalan asiantuntijoiden ja muiden toimijoiden kanssa. Ilman kannustavaa palautetta ja vuoropuhelua Säppiä ja Turvakaappia ei olisi olemassa. 

Kiitos.

Turvallisuuskulttuuria kehitetään parhaiten yhteistyössä. Ole meihin yhteydessä. Me autamme.


Kun olin 11 -vuotias poika, minulla oli ruskeakantinen kierrekansio, johon keräsin raportteja keksinnöistäni. Värkkäilin kaikenmoisia viritelmiä lankarullista, sähkömoottoreista ja puukepeistä. Jos tuo kansio olisi vielä tallessa, voisi siihen liittää 40 vuoden jälkeen vielä yhden keksinnön. Säppi sai patentin 31.8.2021.”

-Joel